Nieuws

Blowverbod

Let op! Op dertien plekken in Den Haag is het verboden om softdrugs te gebruiken.
Ook in Segbroek gebied Regentesse-Valkenboskwartier is het verboden te blowen.

De maatregel volgt op klachten die het stadsbestuur bereikten. Die gingen zowel over ‘stank’ die blowers zouden veroorzaken als over de vermeende geluidsoverlast. Met het verbod op blowen geeft de gemeente nu gehoor aan de klachten van bewoners uit verschillende delen van de stad.

In totaal zijn er dertien gebieden in Den Haag aangewezen waar blowers het risico lopen om bekeurd te worden als ze een hijsje nemen. Wel krijgen softdruggebruikers de tijd om te wennen aan de nieuwe regel: wie deze maand wordt betrapt, komt er nog met een waarschuwing vanaf. De plekken waar het verbod geldt zijn aangewezen voor twee jaar. Een trekje wiet kan nu dus alleen nog in de rookruimte in de coffeeshop. Of gewoon thuis natuurlijk. De gemeente Den Haag volgt met het verbod een groot aantal andere steden, die inmiddels gebieden hebben aangewezen waar niet in het openbaar geblowd mag worden.

One thought on “Blowverbod”

 1. Goedendag,

  Ik woon al jaren in de Weimarstraat in het gedeelte tussen de Beeklaan en de Valkenboslaan. Volgens sommigen het mindere gedeelte van de straat omdat er een aantal coffeeshops gevestigd zijn. Zelf rook ik ook wel eens een blowtje en met lekker weer doe ik dat graag op een bankje in de buurt. Ik meen geen overlast te veroorzaken en houd langslopende kinderen in de gaten zodat zij niets ruiken.

  Vanuit mijn woning heb ik uitzicht op één van de drie coffeeshops in de straat. Bij de bakker ruikt het naar brood, bij de snackbar ruikt het naar frituurvet en als je langs een coffeeshop loopt dan ruik je inderdaad wiet. Dat kan toch geen overlast zijn?

  De overlast die ik wel ervaar zijn de schuinparkeerders, degenen die niet de moeite nemen om een parkeervak op te zoeken maar de auto met beide knipperlichten aan voor de deur van de coffeeshop midden op straat neerzetten. Als hierop gehandhaafd zou worden, verdwijnt de overlast. Verder lijkt het mij wenselijk dat er een samenscholingsverbod komt vóór de deur van de coffeeshop. Als deze 2 aspecten aangepakt worden, zal overlast niet meer worden ervaren.

  Tegenstanders van coffeeshops blijven er altijd. Blowers zijn relaxter dan drinkers, laten we er een gezellig stukje Weimarstraat van maken waar ook coffeeshops staan. En pak de overlast aan, niet het gebruik.

  Rob Grentzius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *