21/11/2019

De Dutch Don’t Dance Division danst de wijk door!

Koning Winter komt eraan!

Op 17 november, 14 en 15 december, tovert dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) de Weimarstraat om tot “Winter Weimarstraat!”. Het professionele dansgezelschap, dat gehuisvest is in De Gheijnstraat, organiseert op deze data verschillende dansactiviteiten voor jong en oud in de Weimarstraat.

Het gezelschap heeft een kleurrijk programma samengesteld, dat prachtig past in de Winter Weimarstraat. Op 17 november zal het dansgezelschap acte de présence geven tijdens de Theatrale buurt bingo. ‘Wat we die avond precies gaan doen is natuurlijk nog een verrassing, maar we brengen in ieder geval een leuke prijs mee, namelijk, 2x 2 kaarten voor onze nieuwe kerstproductie “A Christmas Carol” in het Zuiderstrandtheater’ aldus artistiek directeur Thom Stuart. Op 14 december presenteert DeDDDD zich met optredens in diverse etalages en winkels in de Weimarstraat. Het publiek kan genieten van verschillende danssolo’s gedanst door de top dansers van DeDDDD. Aansluitend zal er in de tent op het Regentesseplein waar het ‘Winterlicht’ festival plaatsvindt een groot groepsstuk gedanst worden door alle dansers van DeDDDD.
Tot slot kun je op 15 december éénmalig een kijkje nemen in de keuken van DeDDDD. Speciaal voor iedereen uit de wijk verhuizen de dansers voor één dag naar de Nieuwe Regentes en stellen zij de balletles, repetities en een kostuumrepetitie open voor publiek. Als allereerste kun je genieten van een preview van de prachtige kostuums en choreografieën van ‘A Christmas Carol’.

Kortom een dansante Winter Weimarstraat, door en voor de wijk. “Wij hopen veel buurtbewoners te mogen ontmoeten en te kunnen inspireren tijdens deze dagen. Wees welkom en geniet van al het moois dat dans te bieden heeft!” sluit Stuart af.

Met dank aan Gemeente Den Haag/ Stadsdeel Segbroek!

DETAIL PROGRAMMA:
17 november 2019
Wat: Buurt Bingo
Tijd: 16.00-18.00 uur
Locatie: Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20a

14 december 2019
Wat: Dansen in de etalages
Tijd: Tussen 14.00-18.00 uur
Locaties: De Nieuwe regentes – Weimarstraat 63, Headz for Hair – Weimarstraat 48A, HAGUEGYM – Weimarstraat 13

14 december 2019
Wat: Groepschoreografie “Dance of the Blessed Spirits” op ‘Winterlicht’ festival
Tijd: 19.00-19.30 uur
Wat: zullen er een aantal dansers dansen.
Locatie: In de tent op het Regentesseplein

15 december 2019
Wat: Openbare doorloop/repetitie A Christmas Carol
Tijden: – Balletles 10.30-12.00 uur
– Openbare repetitie 12.30-14.00 uur
– Doorloop 2e acte ‘A Christmas Carol’ 16.00-17.00 uur
*Bovenstaande activiteiten zijn alleen te bezoeken tijdens de genoemde tijden, later binnenkomen of eerder vertrekken is niet mogelijk.
Locatie: De nieuwe regentes, Weimarstraat 63