Winkels

Lunchroom Ode

(Hu)mmmmm(us) lekker zeg! Er opent een nieuwe lunchroom in de Weimarstraat, genaamd Lunchroom Ode. Verwacht hier geen broodje kaas met pijnboompitten maar Indiase en Arabische gerechten. En die worden overheerlijk, als we de foto’s mogen geloven.

De ingrediënten komen niet uit een potje, maar worden zelfgemaakt door Indiase en Arabische vrouwen. Lunchroom Ode heeft namelijk een bijzonder concept waarbij de zaak gerund wordt door vrouwen met een migrantenachtergrond. De menukaart bestaat uit de signaturedishes van deze vrouwen. De gerechten die thuis in Syrië, in India, in Pakistan, in Thailand en in Marokko werden gemaakt, proef je vanaf oktober in de Weimarstraat 137.

Lunchroom Ode
Het concept is opgezet door Marielle de Groot, Jitske Bloemsma en Danielle Bigot. Danielle en Jitske hebben beiden hun voetsporen in de horeca verdiend en beginnen nu aan dit nieuwe avontuur. Het is de bedoeling om vrouwen, die door hun migrantenachtergrond een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, klaar te stomen voor een baan. Ze ontvangen een jaar lang training en leren alle facetten van de horeca kennen zodat ze daarna makkelijker aan een baan kunnen komen.

Ontbijt & lunch
Je bent vanaf 5 oktober welkom voor ontbijt en lunch. Daarnaast zullen er ook workshops door de vrouwen gegeven worden en is het mogelijk te vergaderen of privéfeesten te organiseren.

InDeBuurt

Spread the love