08/05/2019

Plotseling werd de doodgewone volksbuurt überhip

De ellenlange Weimarstraat in het Regentessekwartier bestaat uit verschillende delen. Multicultureel, met veel verschillende eettentjes, een deel met coffeeshops en een kunstenaarsdeel.
In het laatste stuk vinden we Dennis van Borcaden, reparateur van tablets, telefoons en computers. „Ik zit hier al twintig jaar. Toen ik begon zat er een internetzaak en een massagesalon, een boekhandel, een groenteboer en een reisbureau. Allemaal ingehaald door de tijd. De sigarenboer is nu een hip koffietentje.”Fietsverhuurders, een galerie, een muziekatelier, een zaak in ecologische wijnen, een tattoo shop onder sierlijke gevelletters van de vroegere bestemming: vleeschhouwerij.

Dennis van Borcaden is de ’handyman’ van de buurt. “Alle winkeltjes van vroeger zijn hier ingehaald door de tijd.” Dennis haalt er een zwart-wit foto bij: “In 1902 zat er in ons pand al een winkel in elektronische apparatuur.” Hij is blij met de verhipping van zijn stuk straat. “Als ik een telefoon moet repareren, verwijs ik ze naar een van de lunchtentjes aan de overkant. Vegetarisch, biologisch, alles is er.”