Nieuws

WijWeimar claimt zaterdag straat terug met actie

“Zaterdag 4 juli claimen we de straat terug!”. Dat schrijft WijWeimar in een oproep aan bewoners en winkeliers. De buurt werd afgelopen weekend opgeschrikt door een schietpartij na een ruzie in de Galaxy. “De buurt is het zat. Daarom hebben we zaterdag 4 juli een actie van 12.00 tot 14.00 voor Wijweimar onder het motto: drugs eruit, buurt er in.”

Met zoveel mogelijk mensen wil de groep winkeliers, bezoekers, buren, pers en politici laten zien dat de grens bereikt is en de buurt zoveel leuker kan zijn. Bij het schietincident afgelopen zondag in de Haagse woon- en winkelstraat raakte weliswaar niemand gewond, de buurt ziet het schietincident als het zoveelste in een lange reeks van geweldsmisdrijven in een deel van de Weimarstraat, die al vaker in opspraak is gekomen. Waarnemend burgemeester Remkes trof begin dit jaar maatregelen om malafide bedrijven, de grote hoeveelheid coffeeshops en de overlast die ze veroorzaken aan te pakken.

Het gaat zaterdag om een ludieke actie voor het pand van buurtcentrum Wijweimar. Met behulp van onder meer taart, stoepkrijt en muziek willen de bewoners hun buurt terug claimen op de coffeeshops.

Bron: dagblad070.nl

 

Spread the love