18/04/2021

Winkels en terrassen – onder voorwaarden – weer open per 28 april

Met ingang van a.s. woensdag 28 april worden sommige coronamaatregelen versoepeld en mogen winkels en horecagelegenheden weer gedeeltelijk hun deuren openen.

Winkels en markten open
Per woensdag 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Per 25 vierkante meter winkeloppervlak mag 1 klant worden toegelaten. Kinderen onder de 13 jaar worden niet meegeteld. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht.

Terrassen open
Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Zo moet er een checkgesprek plaatsvinden en is registratie en reservering verplicht (reserveren mag ook ter plaatse plaatsvinden). Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht.

Lees de laatste updates op: