25/11/2022

WinterWeimarkt & Winterlicht

Op 8 oktober hebben we met z’n allen genoten van een prachtig evenement in dit deel van onze Weimarstraat.

De ondernemers hadden een kraam voor de deur waarin hun producten feestelijk uitgestald waren. De biz had diverse straat brede optredens verzorgd; zo was er onder andere accordeonmuziek en steltlopers als winkelende dames.

Er waren een prachtige posters en flyers gemaakt, ruim verspreid door de ondernemers. Wat resulteerde in een groot aantal bezoekers die zich prima vermaakten. Waarbij het mooie weer ook goed meehielp.

Dit vraagt natuurlijk om een vervolg…

Daarom zal er op 17 december weer een evenement zijn. Deel één van de straat zal opgeluisterd worden met 5 kramen. Deze kramen worden feestelijk versierd en er zal daarin een hapje en een drankje uitgedeeld worden aan de bezoekers. Deze hapjes en drankjes worden geleverd door ondernemers uit de straat.

In het tweede deel van de straat komen meer kramen die bemand zullen worden door de ondernemers die er ook weer wat speciale producten uit hun winkel in zullen verkopen.

Er zal een tent op het Regentesseplein geplaatst worden met gedurende de dag een aantal optredens. Het volledige schema wordt nog bekend gemaakt.

Deze tent komt er vrijdag al te staan en dat is voor de biz een mooie gelegenheid om dan een borrel te organiseren voor alle ondernemers. Komt allen; goede gelegenheid om bij te praten met je ‘collega’s’.

Iedere ondernemer zal van de biz een windlicht ontvangen om in of voor de winkel neer te zetten. Dit zorgt voor een mooie eenheid in de straat.
Het is de bedoeling dat je zelf dit windlicht opbergt en tevoorschijnt haalt bij het volgende evenement.

Ook zal de organisatie Winterlicht optredens verzorgen in de tent.
Winterlicht is geen onbekende in onze straat; in 2019 was er ook al een editie.

Verder is er een spannende speurtocht door de straat. Er moeten kerstballen gezocht worden die in de winkels verstopt zijn. Hierop staan letters die een zin gaan vormen. De winnaar krijgt een tegoedbon van theater de Regentes.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan weer zo’n mooie poster en flyers. Zodra ze van de drukker komen zijn deze af te halen. Waar dat is laten we nog weten.

De feestelijkheden zullen plaatsvinden van 11 tot 17 uur. Rond half vier komt er een koor al kerstliederen zingend door de straat. Ze zullen ook wat winkels bezoeken om de klanten te verrassen met vierstemmig gezongen Carols.

Kortom genoeg te doen en we hopen dat er weer heel wat publiek naar onze straat zal komen. Laat het in ieder geval aan je eigen netwerk weten via social media.